06 10 77 33 33 janine@projectmindz.nl
Selecteer een pagina

Projectvoorbeeld

Social Intranet Agora

Intro

Op 18 mei 2018 bracht het Erasmus MC 3 aparte vestingen samen op één nieuwe locatie. Deze verandering bracht nieuwe uitdagingen rondom communicatie en samenwerking met zich mee en vereiste een nieuwe manier van werken. Om dit allemaal goed te ondersteunen was er dringend behoefte aan een intern kanaal dat dit nieuwe werken helpt en bevorderd: Een social intranet met een sociaal georiënteerde structuur, dat alle belangrijke applicaties ontsluit.

Uitdaging: we hadden letterlijk 1 jaar de tijd om alles te realiseren, in verband met de ‘end of life’ van het oude CMS Alterian.

De kick off was in januari.We hadden een strakke planning met 3 workflows die simultaan uitgevoerd werden:  IT / Community Management / Content Management.

We kozen voor de projectmethodiek: scrumfall. Deze aanpak was zeer succesvol en zorgde dat we steeds “leaner and meaner” gingen werken.

Op 21 januari 2020 gingen we live, binnen tijd en budget.

Project Mindz was in dit project betrokken met: Software Selectie, Community Management en Project Management.

Details

Contentmanagment

Het intranet was dichtgeslibd met verouderde content. Tijdens de migratie hebben de nieuwe redacteuren het aantal pagina’s teruggebracht van 44.000 naar 5.000. pagina’s. Het aantal redacteuren brachten we terug van 600 naar 170. Alle nieuwe redacteuren zijn getraind in meer dan 70 trainingen.

IT

Gebruikersonderzoek had de functionele behoeften van het nieuwe sociale intranet in kaart gebracht. Qua techniek is Agora ontworpen en gebouwd conform S-SDLC = Secure Software Development Life Cycle. Dat wil zeggen dat Security leading was en van het  begin tot het einde nauw betrokken bij de bouw, het technisch testen en de implemtatie van het nieuwe social intranet.

Community Management

Het Erasmus MC heeft 15.000 medewerkers. Vanaf het begin van het project is Community Management ingezet. Hierbij lag de focus op het informeren, enthousiasmeren en actief betrekken van alle stakeholders van het social Intranet. 

Toegespitst op:

  1. Stakeholder management
  2. Klankbordgroep
  3. Medewerkers

Redacteuren

170

Adoptie graad

100%

Trainingen

> 70

Looptijd

12 mnd

Referentie

“Een nieuw, sociaal intranet ontwikkelen en lanceren voor de ruim 15.000 medewerkers van het Erasmus MC, binnen één jaar, was een uitdagende klus. Met Janine als projectleider is ons team daarin geslaagd! Niet alleen binnen tijd en budget, maar ook met veel plezier en enthousiasme.”

Connie Meilof, Erasmus MC

Zin in een koffie-videocall?

Bel: 06 10 77 33 33

Maken we vrijblijvend kennis en bespreken we de mogelijkheden!

Project Mindz

Sichemstraat 9a

3061 KS Rotterdam

Tel: 06 10 77 33 33

janine@projectmindz.nl