06 10 77 33 33 janine@projectmindz.nl

Wat kan Project Mindz voor jou doen

In de rol van Project Manager / Product Owner ontzorg en regel ik dat jouw project tot een goed eind gebracht wordt. Bij het ontwikkelen en implementeren van een digitale werkplek / social intranet is de community management aanpak essentieel en daarin kan ik jouw bedrijf als Community Manager goed ondersteunen. Vanuit mijn expertise kan ik je adviseren op het gebied van social intranetten of digitale werkplekken. Of ondersteunen bij de software selectie van social intranetten. 

Project Management

Als Projectmanager geef ik leiding aan het project en het projectteam, waarbij ik peoplemanagement minstens zo belangrijk vind als gedegen projectmanagement. Voormalige opdrachtgevers en collega’s omschrijven mij als een energieke, ondernemende en enthousiaste persoon met een positieve houding, die weet hoe ze dat over kan brengen op haar projectteam en leverancier(s). Ik ben comfortabel met de besluitvorming en communicatie op zowel technisch als commercieel niveau en weet hoe ik die twee werelden samen kan brengen. Zo realiseer ik praktische goedwerkende platformen, die leiden tot een betere digitale ervaring, het werk leuker en gemakkelijker maken en die de visie van jouw bedrijf ondersteunen en verbeteren.

Voorbeelden van cases zijn: Social Intranet Agora, Amazingerasmus MC, Tena online sample marketing programma, Tena online loyalty programma.

Community Management

Een digitale werkplek of social intranet succesvol live laten gaan, staat of valt met de community management aanpak. Hiermee betrek je de stakeholders in een vroeg stadium en maak je ze mede-eigenaar, waardoor de kans stukken groter is dat ze het platform adopteren. Gedurende het project versterk ik het projectteam als Community Manager. Ik stel de strategie op voor de community management aanpak. Deze beschrijft de communicatie doelstellingen en aanpak, de inzet van de communicatiemiddelen, het stakeholdermanagement en hoe je de stakeholders aan boord krijgt. Gedurende het project zorg ik ervoor dat deze strategie uitgevoerd wordt.

Ook na live-gang is Community Management essentieel om de community te ondersteunen en stimuleren. Als deelproject kan ik de nieuwe Community Manager opleiden en begeleiden in haar/zijn rol.

Nieuwsgierig hoe de community management aanpak in de praktijk werkt? Kijk dan bij de case Social Intranet Agora, hierin was het onderdeel van de totale aanpak.

Software Selectie

Welke type social intranet past het beste binnen jouw bedrijf? Maatwerk, een kant en klare oplossing of een digitale werkplek? Is er al budget toegekend of niet? Wat zijn de functionele- en technische eisen? Ik help je deze en andere vragen in kaart te brengen, zodat daarna een goede software selectie kan plaatsvinden. Dat gebeurt door verschillende geschikte partijen uit te nodigen voor een pitch. Zo krijgt jouw organisatie goed beeld van de mogelijkheden. Middels een proof of concept doorlopen we met een groepje intensieve gebruikers 2 à 3 mogelijkheden. Op basis van hun voorkeur kan de beste keuze gemaakt worden.

Software selectie kan als losstaand project uitgevoerd worden of deel uit maken van de totale aanpak bij projectmanagement / product owner. Een goed begin is het halve werk. Hoe belangrijk de juiste software selectie en leverancier is voor het slagen van je project blijkt bijvoorbeeld uit de Social Internet case van het Erasmus MC.

Product Owner

Als Product Owner ben ik het centrale aanspreekpunt binnen het team, dat agile werkt. Ik verzamel de ideeën bij de stakeholders, zet de koers uit, bewaakt de voortgang van het project en stuur waar nodig bij. Ik voel me comfortabel met de besluitvorming en communicatie op zowel technisch als commercieel niveau. Ik zorg (met mijn team) voor praktische goedwerkende producten, die het werk leuker en gemakkelijker maken en die de doelstellingen van jouw bedrijf ondersteunen en verbeteren. De gekozen projectmethode bepaald of ik de rol aanneem van product owner of van projectmanager.

Voorbeelden van cases: Amazingerasmusmc, Landelijke online eventportal.

Advies

Heb je advies nodig bij vraagstukken op het terrein van social intranetten en of digitale werkplekken? Of ondersteuning bij het schrijven van de business case? Ik help je de hoofd- van de bijzaken te scheiden. En om de juiste keuzes te maken, die bij jouw organisatie passen. Ik leef me in in jouw marketing/ communicatie / IT vraagstuk en breng met een analytische blik de behoeften in kaart.

Portfolio

Logo van DICTU

De rode draad in mijn aanpak

People Management

“The P in Project Mindz is as much about Peoplemanagement as it is about Projectmanagement”. Cornelis Fichtner geeft met deze uitspraak precies aan waar mijn kracht ligt. Ik schakel goed tussen mensgericht en taakgericht werken en hou die balans daar tussenin altijd voor ogen.

Passie

Ik heb al ruim twintig jaar ervaring en passie voor digitale marketing & communicatie projecten. Die projecten spelen altijd op het snijvlak van IT, mens en organisatie. Dit zijn werelden waarin ik me makkelijk beweeg en die ik met elkaar weet te verbinden. Zo ontstaat er praktische goedwerkende online technologie die leidt tot een beter digitale ervaring, het werk leuker en gemakkelijker maken en daardoor resultaat oplevert.

Deze passie zet ik samen met mijn netwerk in om jouw organisatie te helpen succesvol te zijn met jouw digitale wens.

Project Mindz

 Ik werk mensgericht, verbind en zorg dat iedereen goed samenwerkt. Daarin stuur ik op houding, gedrag en open en duidelijke communicatie, kortom de mindzet. Je team, stuurgroep, klankbordgroep, stakeholders, leveranciers en gebruikers bepalen, met de juiste mindzet, het succes van je project. Succesfull digital projects are all about the mindzet.

Welk verhaal schuilt achter deze foto’s uit 1853? Ik vertel je alles  tijdens een kennismakings videocall.

Bel: 06 10 77 33 33 of mail me!

Project Mindz

Sichemstraat 9a

3061 KS Rotterdam

Tel: 06 10 77 33 33

janine@projectmindz.nl