06 10 77 33 33 janine@projectmindz.nl

Projectvoorbeeld

TENA BENELUX ONLINE SAMPLE MARKETINGPROGRAMMA

Intro

TENA producten zijn omhuld met “schaamte”, maar wel vaak bittere noodzaak voor de gebruiker. Hoe kunnen je potentiële gebruikers op een discrete manier de producten ervaren: via het online sample marketingprogramma dat meteen ook informeert en adviseert. Dit nieuwe sample marketing programma verzorgt de online aanvraag tot en met de verzending van TENA samples binnen de gehele Benelux afgestemd op de aanvrager/regio.

Project Mindz had de rol van projectleider in dit project.

Details

Logistiek proces

De aanvraag van een TENA sample verliep erg langzaam. Het logistieke proces werd in kaart gebracht en flink verbeterd. We gingen van 20 verschillende distribiteurs naar 3 distributeurs. Dit zorgde voor een enorme versnelling van het aanvraag proces. Voorheen duurde het minimaal een week voordat de aanvrager zijn/haar aanvraag in huis had. Nu brachten we dit terug naar max 2 dagen. En met het terugbrengen van het aantal disitribiteurs zorgden we ook voor een flinke kostenbesparing.

IT

Ontwikkelen, bouwen en implementeren van 3 websites (Nederlands/ Vlaams / Frans) die acteren als één website. Op basis van IP adres en ingevulde gegevens volgt een klant zijn/haar eigen customer journeys (4 per taal, 12 in totaal).

Er is verder enorm gelet op discretie en security, de website voldeed destijds in 2012 al aan de huidige AVG normen.

Ontwikkeling van de “train de trainer” training voor de Benelux marketeers en vervolgens zijn de hoofdrolspelers hierin getraind.

Werkwijze: Waterfall

Resultaat

  • Logistiek: efficiënter + flinke kostenbesparing
  • Aanvraagprocedure ingekort van één week naar 2 dagen
  • Gepersonaliseerde aanpak werkt: na livegang steeg het aantal aanvragen enorm.
  • Training focuste op train de trainer, daardoor geen extra kosten voor trainen of plaatsen van content van nieuwe collega’s na live gang.

Customer journeys

12

Aanvraagprocedure

< 2 dagen

Trainingen

3

Looptijd

9 mnd

Referentie

“Janine is a dedicated hard working professional with excellent human relation skills and a warm and humorous person to work with. A real asset for any company.”

Fabien Lagrange, Senior software engineer for TENA project

Zin in een koffie-videocall?

Bel: 06 10 77 33 33

Maken we vrijblijvend kennis en bespreken we de mogelijkheden!

Project Mindz

Sichemstraat 9a

3061 KS Rotterdam

Tel: 06 10 77 33 33

janine@projectmindz.nl