06 10 77 33 33 janine@projectmindz.nl

Starten in coronatijd vergt moed, doorzettingsvermogen en ergens moet je ook een beetje gek zijn. Of is het zelfs een onbegonnen zaak? Dat zal vast en zeker ook gezegd zijn over de maker van alle prachtige foto’s op mijn website.

Hij was in 1853 een pionier en niet alleen met fotografie. Als reder voer hij regelmatig mee op zijn schepen naar verre oorden. Klinkt leuk maar varen was in 1853 een stuk minder comfortabel. En in al die verre oorden werd hij ook geconfronteerd met allerlei ziektes, waartegen je je destijds helemaal niet kon beschermen.

Hij was een ondernemer puur sang en zijn nieuwsgierigheid was te sterk. Het bracht hem op al die nieuwe plaatsen, met uitdagingen en kansen. Zo werd hij een succesvolle reder en minstens zo belangrijk: het verrijkte hem als mens. En gelukkig voor mij legde hij het vast met die nieuwe uitvinding: fotografie.

Hij toont mij dat je je hart moet volgen en je kansen zelf moet creĆ«ren. En dat ga ik doen. If not now then when? Nu is een goede tijd om mijn horizon te gaan verbreden. En wie deze man was die mij deze mooie foto’s bezorgde en mij inspireerde? Vertel ik je graag in een goed gesprek, neem ik de chocoladetaart mee!